Image
Katarinahuset vid Slussen.
Katarinahuset vid Slussen. Bild: Reflex Arkitekter/Atrium Ljungberg

Internationell mediekoncern till Katarinahuset vid Slussen

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal om cirka 1 900 kvadratmeter med en internationell mediekoncern, som flyttar sitt svenska huvudkontor till Katarinahuset.
Publicerad den 12 April 2023

– Vi är väldigt glada att hälsa ytterligare en hyresgäst välkomna till Slussen. Intresset för Katarinahuset är jättestort och fastigheten fylls i snabb takt med nya hyresgäster och en kreativ mix av verksamheter. Vår nya hyresgäst kommer verkligen att bidra till den puls och dynamik som vi vill skapa tillsammans med alla aktörer som verkar här vid Slussen, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg

Slussen har varit en central plats ända sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg och en park växer fram. Idag finns ett brett utbud av kulturscener och restauranger från Södra Teatern och Mose Backe via Götgatan ner till Fotografiska vid vattnet. Till hösten öppnar även nya Gondolen med entré från Katarinahuset. I samband med nya Slussens utveckling planeras också för ett stråk av nya butiker och service i direkt anslutning till den nya Slussenterminalen. Mot vattnet kommer även flera restauranger att öppna i den så kallade Mälarterrassen.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. JLL har agerat rådgivare åt hyresgästen i processen.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 149 miljoner kronor exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 63 procent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige