Image

Intea köper Vänerparken

Transaktioner Intea Fastigheter förvärvar området Vänerparken. Förvärvet består av cirka 39 000 kvadratmeter lokalarea och drygt elva hektar mark centralt beläget i Vänersborg. Hyresintäkterna kommer till 95 procent av offentliga hyresgäster.
Publicerad den 25 Oktober 2017
Annons
Image
Vänerparken. Bild: Intea
Vänerparken.

Vänerparken är en stadsdel i Vänersborg, vackert belägen mellan centralstationen och Trollhättekanals inlopp i Vänern. Området består av fyra fastigheter som tillsammans omfattar 113 200 kvadratmeter tomtmark och cirka 39 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. På området finns femton byggnader som samtliga håller hög teknisk kvalitet och är certifierade i Green Building.

Verksamheterna på området består av flertalet vård- och rehabmottagningar, vuxenutbildning, grundskola, förskola, äventyrsbad, motionscentrum, restaurang samt en välbesökt marina och gästhamn. De största hyresgästerna är Vänersborgs kommun, Västra Götalandsregionen och Kunskapsförbundet Väst. Av de totala hyresintäkterna kommer 95 procent från offentliga hyresgäster. Hyresvärdet uppgår till 53,2 miljoner kronor. Genomsnittlig återstående avtalslängd är 6,7 år och uthyrningsgraden uppgår till cirka 98 procent.

– Jag har tillbringat tid i området sedan barnsben och är jätteglad att vi har fått möjlighet att genomföra detta förvärv med riktigt vackra och välskötta byggnader i stans bästa läge. Regionen, staden och området ligger mig varmt om hjärtat och vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Vänerparken tillsammans med våra hyresgäster och övriga intressenter, säger Christian Haglund på Intea.

Tillträde är planerat till den 1 november 2017.

Pangea Property Partners har varit rådgivare åt Intea.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Pangea Property Partners på Branschguiden

Pangea Property Partners är en oberoende corporate finance- och transaktionskonsult med fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi har stor vana av att driva igenom komplexa affärer, såväl större bolagsbildningar som försäljningar av fastighetsportföljer på låglikvida marknader. Det gör att vi kan hantverket och vet hur varje affär ska hanteras för att ge maximalt resultat för våra uppdragsgivare.

Pangea Property Partners har stor erfarenhet av affärer där nordiska fastigheter möter internationellt kapital. Vi har ett brett internationellt nätverk och över 40 procent...

Läs mer om Pangea Property Partners på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hon föreslås bli ny vd för Stockholmshem

Bolag Nuvarande vd:n Anette Sand ska gå i pension vid årsskiftet – nu kan Fastighetssverige berätta vem som föreslås bli hennes ersättare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige