Image

Intea köper projekt i Halmstad

Transaktioner Intea Fastigheter köper fastigheten Fanan 62 i Halmstad från Fragerus Fastigheter. På fastigheten uppförs nya undervisningslokaler åt Högskolan i Halmstad.
Publicerad den 7 Mars 2018
Intea köper projekt i Halmstad. Bild: Intea Fastigheter
Intea köper projekt i Halmstad.

Halmstad Högskola har ingått ett tioårigt hyresavtal för byggnaden där Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap ska husera. Huset som redan döpts till "S-huset" omfattar totalt 10 500 kvadratmeter och kommer att bestå av labb- och forskningslokaler, kontor samt utbildningslokaler.

Fragerus har uppdraget att bygga om byggnaden i skalet av den befintliga stommen och fasaden. Att tillvarata och återvinna den äldre byggnaden på fastigheten innebär en väsentligt mindre miljöbelastning i produktionen än att riva och bygga nytt.

Peter Jacobsson, som anslöt till Intea i januari 2018, kommer att vara ansvarig för projektet hos Intea. Han har en lång erfarenhet av fastighetsutveckling och byggprojektledning, bland annat i rollen som vd för fastighetsbolaget Fem Hjärtan i Halmstad och som vd för Bygg-Fast (numera Forsen Projekt).

– Intea har byggt upp en stark organisation för att arbeta med stora projekt som detta. Det känns jätteroligt att få jobba i nära samarbete med Halmstad Högskola och Fragerus för att skapa nya utbildningslokaler i toppklass. Det är ett väldigt spännande och viktigt projekt, dessutom i min egen hemstad, säger Peter Jacobsson.

– Vi har varit verksamma på platsen i över 20 år och har jobbat målmedvetet med att förverkliga visionen av Kunskapsstaden Halmstad. All industri är nu borta och ett levande Campus med centraliserad verksamhet kan skapas. S-huset är dessutom ett utmärkt exempel på hur man kan tillvarata de unika historiska kvaliteter som finns på området, säger Göran Christiansson, vd inom Fragerus-gruppen.

Inflyttning är planerad till sommaren år 2020. Vid färdigställandet av det nya S-huset kommer Inteas lokaler på Campus-området i Halmstad att uppgå till 41 800 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY