Image

Innovativ matchningstjänst prisas

Sverige Ett Tak Två Generationer är en bostadstjänst som matchar seniorer som har plats över i bostaden med studenter som behöver bostad på studieorten. En hållbar lösning på flera av våra stora samhällsutmaningar. I helgen prisades de sociala entreprenörerna som Årets kooperativ i Stockholmsregionen 2017.
Publicerad den 13 November 2017

Ett Tak Två Generationer har en innovativ affärsidé som skapar samverkanslösningar på bostadsbrist, segregation och utanförskap genom att matcha pensionärer med studenter för delat boende. Genom en digital plattform ser de till att det redan byggda bostadsbeståndet kommer till större användning och nytta.

Ett Tak Två Generationer finns med genom hela processen från intresseanmälan, matchning, kontakt, kontrakt, till hyresavisering och betalningar. Med den här tjänsten erbjuder kooperativet både en trygg bostad till rimlig kostnad och trygg hyresintäkt. Och eftersom medlemmarna är delägare i kooperativet har de också möjlighet att vara med och påverka tjänstens innehåll och utveckling.

Förutom det uppenbara i att utnyttja oanvända ytor, tjäna lite extra pengar och att kunna erbjuda ett hem och tak över huvudet, finns det många andra positiva aspekter med konceptet. Seniorer får möjlighet att bo kvar i sina hem, studenter får större möjligheter att påbörja och fullfölja sina studier, ny vänskap och utbyten över generationer uppstår samt att upplevd känsla av trygghet ökar för båda parter.

Priset på 10 000 kr delades ut av Coompanion Stockholm på Stockholmsmässan Eget Företag i lördags.

Motiveringen till priset lyder:
”Årets kooperativ har visat att de kooperativa principerna skapar hållbara och lönsamma företag som både ger nytta till medlemmarna såväl som samhället. Kooperativet har lyckats genom smart samverkan med så väl etablerad kooperation såsom intresseorganisationer. Via en digital plattform bidrar kooperativet med samverkanslösningar på bostadsbristen, segregation och utanförskap genom att matcha pensionärer med studenter för delat boende.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige