Image

Ingen höjd skatt till höstbudgeten

Juridik Skattesmällen mot fastighetsbolagen skjuts med största sannolikhet på framtiden. Regeringen tänker inte ha med förslaget i höstens budget.
Publicerad den 5 April 2017
Magdalena Andersson, finansminister. Bild: Kristian Pohl/regeringskansliet
Magdalena Andersson, finansminister.

# Stämpelskatt på fastighetsregleringar och klyvningar
# Avskattning av fastigheter när bestämmandeinflytandet över ett så kallat paketeringsbolag lämnar en befintlig ägare.
# Alla fastigheter i bolagssektorn ska behandlas som kapitaltillgångar.
# Begränsning av kontant vederlag vid fusion, fission och partiell fission.

Så löd delar av det förslag som regeringen presenterade förra veckan, efter en utredning om nya skatteregler inom fastighetssektorn.

Å andra sidan menade utredaren att man befarar att skattehöjningen skulle leda till ”ett minskat byggande, ett mindre fastighetsbestånd och högre hyror.”

Förslaget i den så kallade paketeringsutredningen presenterades i förra veckan och skulle innebära närmare 17 miljarder kronor i höjda skatter för fastighetsbolagen.

Men förslaget kommer inte att gå skarpt i närtid.

– De här förslagen är inte aktuella för höstens budgetproposition, säger finansminister Magdalena Anderssons pressekreterare Gösta Brunnander till Dagens Industri.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige