Image

Index säljer 15 000 kvadratmeter i Västervik

Transaktioner Index Residence (tidigare Index International) säljer hela sitt fastighetsbestånd i Västervik kommun om 15 000 kvadratmeter.
Publicerad den 5 Juli 2016
Rickard Haraldsson. Bild: Index Residence
Rickard Haraldsson.

Köparen Akka Egendom AB förvärvar därmed totalt 182 lägenheter. Fastigheterna tillträddes 1 juli.

Index förvärvade beståndet år 2000.

– Vi fortsätter nu vår satsning på att bygga moderna och kostnadseffektiva bostäder i större städer, främst i Stockholm/Mälardalen. Försäljningen av beståndet i Västerviks kommun skall ses mot den bakgrunden, säger Rickard Haraldsson, vd för Index Residence AB.

– Det är glädjande att vi under vårt första verksamhetsår har genomfört fem förvärv i Akka Egendom. Vi är i en tillväxtfas och ser framför oss en rad nya affärer under det kommande året. Vårt senaste tillskott i Västervik kommun ligger helt i linje med vår strategi att investera i bostadsfastigheter i små- och medelstora kommuner runt om i landet, säger Henrik Jussi-Pekka, vd för Akka Egendom.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige