Image
Ica Nära etableras i Stationshusen i Märsta.
Ica Nära etableras i Stationshusen i Märsta. Bild: Ica

Ica tar plats i Stationshusen i Märsta

Uthyrning Nu är det klart att Stationshusen får en livsmedelsbutik på 1 000 kvadratmeter. Ica nära Sätuna öppnar hos Sigtunahem.
Publicerad den 20 Oktober 2023

– Vi är jätteglada att vi får en stor mataffär i Stationshusen. Det är inte bara till nytta för alla som ska bo i Stationshusen när bygget är klart, utan också för alla boende i närområdet och alla dem som passerar förbi varje dag på väg till eller från Märsta station, säger Bertil Hallbäck, senior advisor på Sigtunahem.

Ica Nära Sätuna flyttar preliminärt in i sina 1 000 kvadratmeter stora lokaler i Stationshusens bottenplan under våren 2025. Detta innebär inte bara nya arbetstillfällen för cirka 10–15 personer, utan också en återkomst för handlaren Dan Enroth som tidigare drev den Ica-butik som fanns på platsen innan bygget av Stationshusen startade.
– Jag är väldigt glad att få välkomna våra kära kunder tillbaka till butiken under våren 2025. Precis som tidigare så kommer vi att ha riktigt bra kunderbjudanden och fortsätta att göra våra kunders vardag enklare bland annat genom ett stationsnära läge och bra öppettider, säger Dan Enroth.

Stationshusen innehåller förutom 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler också 46 bostadsrätter och 62 hyresrätter i olika storlekar.

Att Ica Nära Sätuna öppnas på samma plats som tidigare anses gynna både boende i område och de människor som varje dag passerar Märsta station.
– Märsta är en viktig marknad för Ica där vi vill fortsätta att satsa för att möta kundernas efterfrågan. Vi har nu fått möjligheten att etablera en ny butik i ny fastighet på samma plats och vi ser fram emot att därmed utveckla kunderbjudandet i bostadsområdet, säger Björn Hansson, etableringschef Ica Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige