Image

IBM:s huvudkontor till omprofilerat AL-hus

Uthyrning Vid årsskiftet lämnar Ericsson hela fastigheten i Kista – då profilerar Atrium Ljungberg om den, och nu har bolaget hyrt ut halva fastigheten till IBM.
Publicerad den 22 December 2016
Borgarfjord 3, eller Kista +, som Atrium Ljungberg nu kallar fastigheten. Bild: Atrium Ljungberg
Borgarfjord 3, eller Kista +, som Atrium Ljungberg nu kallar fastigheten.

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med IBM Svenska AB om cirka 6 500 kvadratmeter kontor i fastigheten Borgarfjord 3 i Kista – en fastighet som Atrium Ljungberg förvärvade i april och nu kommer att utveckla och omprofilera till Kista +.

Det nya huvudkontoret kommer att vara baserat på en aktivitetsbaserad planlösning. Vidare kommer IBM att disponera delar av bottenvåningen till Client Center, en miljö för möten och visning av företagets erbjudande.

- Efter en längre tids utvärdering av nya framtida lokaler har valet fallit på Kista+ tack vare det strategiska läget och den kreativa diskussion vi haft med Atrium Ljungberg. Vi ser att vi tillsammans kommer att kunna utveckla en ny modern mötesplats för våra partners och kunder, samt inte minst skapa en innovativ modern arbetsplats för våra medarbetare, säger Johan Rittner, vd för IBM Svenska AB.

Kista + är en modern kontorsfastighet i nordöstra Kista, belägen längs med Kistagången och Torshamnsgatan med gångavstånd till Kista Galleria och Helenelunds pendeltågsstation. Fastigheten omfattar omkring 13 550 kvadratmeter uthyrbar area och är fram till sista december 2016 fullt uthyrd till Ericsson. IBM kommer alltså att hyra cirka hälften av lokalerna. Atrium Ljungberg ser fastigheten som ett bra komplement till sitt övriga bestånd i Kista där man bland annat äger kvarteret Nod.

- Tillsammans med våra nya hyresgäster skapar vi nu ytterligare en extraordinär mötesplats i Kista. Konceptet ”Kista +” innebär ett förändrat yttre, modern digital kommunikation och utveckling av gemensamma funktioner, bland annat i bottenvåningen och i gatumiljön. Utvecklingen och omprofileringen har spelat en stor roll i IBMs beslut och vi känner stor tillförsikt i att också kunna attrahera andra hyresgäster för de återstående översta tre planen (omkring 5 000 kvm) i huset, säger Petter Klingofström, uthyrningschef Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med IBM är ett så kallat "grönt hyresavtal" - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. CBRE Stockholm har varit rådgivare till IBM i affären.

Fakta om Kista +
Byggår: 1984, ombyggd 2009-2010.
Uthyrbar area: 13 550 kvadratmeter.
Antal våningar: 7 .
P-platser: 50.
Miljöcertifiering: Leed Gold.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige