Image
Bild: Aros Arkitekter

I dag slår Bolandcity upp portarna

Handel I dag öppnar handelsplatsen Bolandcity i Uppsala. Med en yta på 30 000 kvadratmeter blir det den dominerande handelsplatsen i Uppsalas största handelsområde, Boländerna. Castellumbolaget Aspholmen Fastigheter, som är ägare av Bolandcity, har investerat över 160 miljoner i den nya handelsplatsen.
Publicerad den 3 Mars 2011
Bolandcity. Illustration: Aros Arkitekter. Bild: Aros Arkitekter
Bolandcity. Illustration: Aros Arkitekter.

- Intresset har varit stort och från öppnandet i mars 2011 kommer 22 000 av totalt 30 000 kvadratmeter att vara uthyrda, säger Björn Johansson, fastighetschef på Aspholmen Fastigheter.

Förutom Livsmedelskedjan City Gross som öppnat en stormarknad på 10 000 kvadratmeter kommer Systembolaget, apotekskedjan Doc Morris, Grizzly Zoo, Interflora, Moogio, Lampaffären, Flügger, Babyproffsen, HTH Kök, Hemma, Comfort, Möbelmagasinet, Alina Systems med flera att finnas på plats.

- Vi ser en stor potential i Uppsala, både när det gäller sällanköps- och dagligvaruhandel. Handelsindex för sällanköp ligger till exempel på 118 vilket är mycket lågt för en så stor stad. Med ett attraktivt utbud av butiker i Bolandcity kan vi vända utvecklingen och locka fler kunder från Uppsala men också närliggande kommuner som Norrtälje, Östhammar, Upplands Väsby, Enköping, Märsta och Sigtuna, säger Björn Johansson, fastighetschef på Aspholmen Fastigheter.

Uppsala, Sveriges fjärde största stad, har fem handelsområden varav Boländerna är störst med en omsättning på 2,8 miljarder kronor (2008). Här finns sedan tidigare bland annat Ikea, Biltema och flera andra stora kedjor.

- Ännu finns det utrymme för en utbyggnad i Uppsalas handelsområden, men konkurrensen hårdnar, säger Björn Johansson.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige