Image

Hyresgäst köper i Markaryd

Transaktioner Konecranes Lifttrucks i Markaryd har köpt fastigheten man tidigare har hyrt av kommunala Markaryds Industribyggnads AB (Mibab). Fastigheten är knappt 11 000 kvadratmeter stor. Colliers var rådgivare åt köparen.
Publicerad den 20 Juni 2011

Ungefär 1 000 kvadratmeter utgörs av kontor och resten är industrilokaler.
Till fastigheten hör 90 000 kvadratmeter tomtmark varav merparten är asfalterad.

Köpeskillingen är inte officiell men Fastighetssverige uppskattar den till 45-65 miljoner kronor.

Konecranes Lifttrucks har hyrt fastigheten sedan 1995, då man etablerade sig i Markaryd.

Konecranes Lifttrucks bedriver utveckling, försäljning och montering av truckar i segmentet 10 till 60 ton. Bolaget genomför affären då man ser anläggningen i Markaryd som grunden till truckverksamhetens framgång och starka expansion. På anläggningen som expanderar arbetar idag cirka 160 personer och har en kapacitet på cirka 650 truckar per år. Omsättning är cirka en miljard kronor. Man kommer inledningsvis bygga ut kontorsytorna med nästan 1 000 kvadratmeter.

Från kommunens sida ser man positivt på att Konecranes genom förvärvet knyts ännu hårdare till Markaryd.

Colliers International har agerat köprådgivare åt Konecranes i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY