Image

Humlegården köper mark i Hagalund

Transaktioner Humlegården har i en överenskommelse med Prästlönetillgångar friköpt 13 tomträtter i Hagalund, Solna. Genom förvärvet stärker Humlegården sin närvaro i området och äger nu omkring 80 procent av fastigheterna i Hagalund.
Publicerad den 15 December 2017
Hagalund. Bild: Gustav Kaiser
Hagalund.

Säljare är Prästlönetillgångar i Stockholms stift, en egen juridisk person inom Svenska kyrkan som förvaltar kyrkans mark och kapital. Tillträdet sker samtidigt som förvärvet genomförs.

Humlegården är den största fastighetsägaren i området. Bolaget äger och förvaltar i dag 25 fastigheter med en uthyrningsbar yta om cirka 80 000 kvadratmeter.

Hagalund är ett av Solna stads prioriterade områden för stadsutveckling, där man planerar att skapa tusentals bostäder, arbetsplatser samt kultur, handel- och servicefunktioner i ett omfattande projekt som sträcker sig över en lång period. I mars 2017 blev det klart att Hagalund får en tunnelbanestation i samband med utbyggnaden av den nya gula linjen mot Arenastaden.

Humlegårdens strategiska arbete avseende utvecklingen av Hagalund har pågått under många år och förvaltningen sker i dag till största delen på kort sikt i väntan på kommande stadsutvecklingsprojekt. Här finns i dag kontor, lager och laboratorium. Intresset för området är mycket stort och här återfinns bland annat ett life science-kluster som attraheras av närheten till Hagastaden och det närliggande Karolinska Universitetssjukhuset.

– Hagalund har en mycket stor potential och vi arbetar nära Solna stad i utvecklingen av området. Humlegården har siktet inställt på tillväxt och förvärvet är ett viktigt steg som innebär att vi går in i en ny fas i utvecklingen av området, säger Maria Lidström, chef investering och utveckling, Humlegården Fastigheter.

NAI Svefa har haft uppdraget att agera gemensam transaktionsrådgivare för Humlegården och Prästlönetillgångar.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige