Image
Arvid Hagberg blir energistrateg på HSB Stockholm.
Arvid Hagberg blir energistrateg på HSB Stockholm. Bild: HSB

HSB rekryterar energistrateg

Karriär HSB Stockholm har rekryterat Arvid Hagberg till den nya rollen som energistrateg. Syftet är att ytterligare sänka energianvändningen i de egna fastigheterna, och därmed bidra till att nå målet om nära-noll i utsläpp av växthusgaser år 2030.
Publicerad den 24 Juni 2019

– Det känns inspirerande att få ombord Arvid, som med sin kompetens kan hjälpa oss att ta nästa steg i analysarbetet. Vi ska inte enbart sänka den löpande energianvändningen, utan också hitta nya lösningar i både ROT-projekt och nyproduktion, säger Karl-Johan Lindahl, chef för Hyresfastigheter på HSB Stockholm.

Under 2018 uppgick HSB Stockholms totala koldioxidutsläpp till 3 435 ton. Den största delen kommer från uppvärmning av egna fastigheter. I dag har HSB Stockholm drygt 3 700 hyresrätter runt om i länet.

– HSB Stockholm har ett relativt stort fastighetsbestånd som går att energioptimera ytterligare. Jag har ett tydligt uppdrag och ser fram emot att göra skillnad, säger Arvid Hagberg.

Arvid Hagberg är energiexpert och kommer närmast från rollen som teknisk förvaltare på Vasakronan. Han tillträdde den nya tjänsten på HSB Stockholm i mitten av juni.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige