Image
HSB Nordvästra Götaland förvärvar Galeasen 1 och Strandgården 1.
HSB Nordvästra Götaland förvärvar Galeasen 1 och Strandgården 1. Bild: HSB Nordvästra Götaland

HSB Nordvästra Götaland köper av Mariehus

Transaktioner HSB Nordvästra Götaland förvärvar fastigheterna Galeasen 1 och Strandgården 1 av Mariehus Fastigheter AB i Mariestad.
Publicerad den 3 Juni 2019

– Vi ser det som en naturlig del av vår utveckling att utöka fastighetsbeståndet inom hyresområdet och är mycket glada över att kunna införliva dessa fastigheter i vårt bestånd, säger Torbjörn Friberg, vd på HSB i Nordvästra Götaland.
– För Mariehus har valet av köpare varit viktigt och i HSB har man hittat en ägare och förvaltare som är seriös och långsiktig, säger Jari Lalli, vd på Mariehus.

HSB Nordvästra Götaland förvaltar cirka 15 000 bostäder i 246 bostadsrättsföreningar och äger sedan tidigare hyresfastigheter i: Åmål, Mellerud Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet, Lidköping, Skara, Skövde och Mariestad, vilket innebär att företaget utökar sitt bestånd av hyresfastigheter i Mariestad.
– För oss är det viktigt att kunna erbjuda ett gott boende till människor med olika behov, för de som inte vill investera sina pengar eller inte har möjlighet att köpa en egen bostad är hyresrätten ett bra alternativ som vi vill kunna ge dessa, menar Torbjörn Friberg.

Förvärvet innebär ytterligare nästan 90 hyreslägenheter i Mariestad för HSB Nordvästra Götaland.

Tillträdesdag är den 31 maj.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY