Image

HSB köper i Jönköping

Transaktioner HSB Göta har, genom förvärv av aktierna i bolaget Vinkelhaken 6 i Jönköping AB, köpt en 13 000 kvadratmeter stor fastighet i Jönköping. Fastigheten, med adress Österängsvägen 3, ligger utmed E 4:an mellan Jönköping och Huskvarna.
Publicerad den 3 December 2013

- Vi glädjer oss mycket åt förvärvet av denna fastighet. Den ligger mycket strategiskt i Jönköping och har en stor potential. För oss är det här en långsiktig investering. Fastigheten kan eventuellt ge plats åt vårt framtida huvudkontor samt även inrymma all
vår övriga verksamhet i Jönköping, säger Henrik Zäther, vd på HSB Göta.

Fastigheten, som är bebyggd med en tvåplansbyggnad med en total yta på 10 000 kvadratmeter, en mindre lagerlokal samt rymmer även stora parkeringsytor, ligger i stadsdelen Österängen med direkt närhet till E 4:an och med bra kollektivtrafikförbindelser.

Övervägande del används som kontor och butik idag men fastigheten innehåller också verkstad, lager, restaurang med mera. Här finns dessutom en möjlig byggrätt att utveckla för framtiden, enligt Henrik Zäther.

Huvudbyggnaden uppfördes ursprungligen som tryckeri och har även ägts av Holmgrens Bil AB.
Den har på senare tid delats upp för att kunna ta emot andra verksamheter. Fastigheten är idag i princip fullt uthyrd, med bland annat tidigare ägare bland de större hyresgästerna.

HSB Göta, sysslar primärt med bostäder och har totalt cirka 2 500 hyresrätter som förvaltas av dotterbolaget HSB Gambrinus AB. Förvaltningsvolymen uppgår till närmare 200 000 kvadratmeter bostäder och lokaler inom verksamhetsområdet, med merparten av beståndet i Jönköping och Borås.
- Det glädjer också oss att kunna överlämna fastigheten till en välrenommerad fastighetsägare som HSB, säger Stefan Alvarsson, ägare på EPAB i en kommentar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige