Image

HSB i samarbete med Optimal

Bolag HSB Bostad har tecknat ett ramavtal med Optimal avseende utveckling och uthyrning av butiks- och servicelokaler i gatuplan i framtida bostadsprojekt.
Publicerad den 8 Maj 2015
Kenneth Christensen. Bild: Optimal
Kenneth Christensen.

I skapandet av nya bostadsområden och nya stadsdelar är planering av gaturummets struktur och innehåll en av de viktigaste framgångsfaktorerna. För att skapa hållbara, levande stadsmiljöer som såväl boende som besökare verkligen vill vara i krävs att utvecklingen och planeringen av de nya bostadsområdenas gatuplan tas på allvar. Görs det dessutom tidigt i byggprocessen – redan innan projekteringen tar vid – kan det finnas besparingar att hämta avseende såväl tid som projektkostnader.

- Att bygga nya stadsdelar är så mycket mer än bara attraktiva bostäder. På Optimal arbetar vi med utveckling av gaturummet och vi ser fram emot att arbeta tätt ihop med HSB för att ytterligare höja boendenyttan och i förlängningen fastighetsvärdet i kommande projekt, säger Kenneth Christensen, vd på Optimal.

- Vi är övertygade om att våra bostadsprojekt blir mer attraktiva om vi vet att gatuplanet motsvarar de högt ställda förväntningar bostadsköpare idag har på sin närmiljö. Rätt typ av verksamhet i gatuplan höjer attraktiviteten för ett bostadsområde betydligt, därför har vi valt att samarbeta med Optimal i dessa frågor, säger Leif Lindqvist, affärsutvecklingsansvarig på HSB Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY