Image
HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad av Byggsjögren.
HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad av Byggsjögren.

HSB Göta förvärvar fastigheter i Halmstad

Transaktioner HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. Säljare är Byggsjögren.
Publicerad den 8 November 2022
HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad. HSB Göta köper två fastigheter i centrala Halmstad.

– Förvärvet är strategiskt, vår plan är att öka antalet hyresrätter i portföljen och vår förvaltningsverksamhet i Halland, säger Mikael Carlson på HSB Göta.

Förvärvet omfattar fastigheten Blåregnet 2 på Skånegatan och Skepparegatan samt Boktryckaren 7 på Åkersgränd i Halmstad centrum. Fastigheten består av tre huskroppar som uppförts 1940 och 2007 med sammanlagt 43 hyreslägenheter. Säljaren är den lokala byggentreprenören Byggsjögren.

– Husen är i bästa skick och vi är väldigt glada över att fortsätta förvaltningen av dessa. Vi välkomnar våra nytillkomna hyresgäster och hoppas att de ska trivas med oss på HSB Göta, säger Mikael Carlson.

Sedan tidigare har HSB Götas fastighetsbolag Gambrinus AB cirka 130 hyreslägenheter i Halmstad.

– Vi känner oss trygga med att HSB förvaltar fastigheterna vidare i en anda förenlig med vår egen. HSB tänker långsiktigt, värnar om hyresgästerna och förvaltar sina fastigheter på ett bra sätt, säger Byggsjögrens VD Patric Sjögren.

Newsec var rådgivare åt säljaren i affären.

Byggsjögren grundades 1975 av Kenneth Sjögren – en snickarlärling med en vilja att påverka Halmstads utveckling genom att skapa och bygga för framtiden. Idag är Byggsjögren ett bygg- och fastighetsförvaltande företag med ett 70-tal anställda och en årsomsättning om cirka 300 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige