Image

Hon tar över Akademiska Hus

Karriär Kerstin Lindberg Göransson blir ny vd för Akademiska Hus. Hon kommer närmast från Swedavia AB, där hon är chef för Stockholm-Arlanda flygplats.
Publicerad den 11 Maj 2011
Kerstin Lindberg Göransson. Bild: Akademiska Hus. Bild: Akademiska Hus
Kerstin Lindberg Göransson. Bild: Akademiska Hus.

Hon har också deltagit i arbetet de senaste åren med den omorganisation av Luftfartsverket som den 1 april 2010 resulterade i skapandet av Swedavia AB, en koncern som driver elva flygplatser i Sverige.

Hon är sedan fyra år styrelseordförande i Svensk Bilprovning AB.

– Kerstin Lindberg Göransson har en gedigen erfarenhet av ledningsarbete på olika nivåer, vilket är viktigt för det fortsatta uppdraget att bidra till att bygga Sverige som framgångsrik kunskapsnation, säger Eva-Britt Gustafsson, styrelseordförande för Akademiska Hus.

Vice vd Anette Henriksson har varit tillförordnad vd sedan den förre vd:n Mikael Lundström (som har gått till NAI Svefa) slutade.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige