Image
Sisabs nya vd Ebba Agerman.
Sisabs nya vd Ebba Agerman. Bild: Sisab

Hon blir ny vd på Sisab

Bolag Sveriges största skolfastighetsbolag har fått en ny vd. Ebba Agerman, med lång erfarenhet av Stockholms stad, tillträder idag den 3 oktober.
Publicerad den 3 Oktober 2022

Sisab:s nya vd kommer närmast från uppdraget som chef för stadsutvecklings- och lokalförsörjningsfrågor på Stadsledningskontoret. Hon har en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen, både från offentlig och privat sektor. Med mångårig erfarenhet från kommunal verksamhet från både Stadsledningskontoret och tidigare från Familjebostäder har hon också en stor förståelse för politiskt styrda verksamheter.
– Jag är väldigt glad för detta förtroende. Det ska bli roligt och spännande att få vara med och förvalta och utveckla utbildningsmiljöer i Stockholm, säger Ebba Agerman.

Beskedet om ny vd kom strax innan sommaren och klubbades formellt i juli. Nu efterträder hon Claes Magnusson, som haft posten sedan maj 2016. Han tillträder ett nytt uppdrag på Stockholms Stadshus AB som samordnande för investeringsstyrning inom staden och vissa civila beredskapsfrågor.
– Vilken ära och glädje det har varit att tillsammans med kollegorna på Sisab under så många år förvalta och bygga ut antalet elevplatser. Många nya skolor och förskolor hann det bli. Det känns tryggt att lämna över till Ebba, hennes gedigna erfarenheter tillsammans med en kompetent och ansvarstagande organisation bäddar för en fortsatt positiv framtid för Sisab, säger Claes Magnusson.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige