Image

Hon blir ny näringspolitisk chef för Fastighetsägarna Syd

Bolag Anna Wiking blir ny näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Syd. Hon efterträder Göran Höckert som går i pension den 30 juni.
Publicerad den 19 Juni 2017
Anna Wiking. Bild: Andreas Winblad
Anna Wiking.

– Vi är glada att kunna presentera Anna Wiking som ny näringspolitisk chef. Anna har en förmåga att se hur saker och ting hänger ihop och förstår vikten av att arbeta komplementärt och regionalt. Anna är också väl bevandrad i fastighetsföretagande och har stor förståelse för fastighetsägarnas affär, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd.

Anna Wiking har arbetat på Fastighetsägarna sedan 2015 med näringspolitik. Dessförinnan kom hon från MKB där hon senast arbetade som utvecklingsstrateg med fokus på bostadspolitiska frågor.

– För att samhället ska fungera och fortsätta utvecklas måste även fastighetsmarknaden göra det. Jag ser fram emot att vara med och bidra till ett bättre samhälle genom att arbeta för en välfungerande fastighetsmarknad, för stadsutveckling och regional tillväxt, säger Anna Wiking.

Fastighetsägarna Syd presenterar också en ny ledningsgrupp där Anna Wiking kommer att ingå tillsammans med vd Susanne Rikardsson, affärschef Carl-Lennart Lagerström och kommunikationschef Clara Winblad.

– Vi arbetar med att modernisera oss och möta våra medlemmar i en ny omvärld. Stort fokus ligger på hur vi kommunicerar med våra medlemmar och det omgivande samhället. Därför får Clara Winblad en ny roll som kommunikationschef. Clara har arbetat på Fastighetsägarna Syd sedan 2009 och har god insikt i vad som krävs för att möta nya kundbehov i en allt mer digitaliserad värld. Vi är mycket glada att kunna knyta hennes gedigna kompetens till ledningsgruppen, säger Susanne Rikardsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige