Image
Bild: Leimdörfer

Hon blir Årets kvinnliga förebild 2012

Karriär Utmärkelsen Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen 2012 går till Louise Richnau, senior partner på Leimdörfer.
Publicerad den 19 September 2012
Louise Richnau. Bild: Leimdörfer. Bild: Leimdörfer
Louise Richnau. Bild: Leimdörfer.

– Det känns överraskande eftersom priset tidigare gått till mer publika personer, men självklart hedrande och väldigt roligt! Jag är en lagspelare så det är ett gott betyg för såväl Leimdörfer som för mig personligen, säger Louise Richnau om utmärkelsen.

Juryns motivering:

”Louise Richnau är en mycket välrespekterad näringslivsprofil som genom sin höga ambitionsnivå, ingående kunskap och utmärkta kontaktnät uppnått en ledande ställning när det gäller fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Hon har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen och har under de senaste åren med stor affärsmässighet drivit igenom flertalet komplicerade uppgörelser i miljardklassen. Louise Richnau agerar med hög etik och är en förebild som ledare genom sin skickliga förmåga att engagera och motivera sina medarbetare.”

Louise Richnau har varit verksam på Leimdörfer sedan 2002. Hon arbetar med fastighetstransaktioner och fastighetsrelaterad corporate finance. Tidigare har Louise Richnau arbetat som affärsutvecklingschef på Drott Riks, och dessförinnan med affärsutveckling på Första, Andra och Tredje AP-fondernas fondstyrelser. Hon är civilingenjör med examen i bygg- och fastighetsekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan samt diplomerad finansanalytiker (CEFA) från Handelshögskolan i Stockholm.

– Fastighetsbranschen upplevs fortfarande som mansdominerad och det är därför viktigt att beskriva för omvärlden, inte minst för potentiella medarbetare, att det finns många, mycket framgångsrika kvinnor i branschen. Här fyller Årets kvinnliga förebild en viktig roll, säger Christer Jansson, vd Fastighetsägarna Stockholm.

Priset som är på 15 000 kronor delas ut i dag under seminariet "Makt och affärer – om nätverk och kvinnligt ledarskap" på Stockholm Business Arena, Waterfront.

Juryn består av: Christel Armstrong Darvik, Stena Fastigheter, Anders Hörnqvist, Carlyle Group, Siv Malmgren, John Mattson, Julia Mejegård, Leimdörfer, Johan Zetterstedt, Fastighetsnytt och Christer Jansson, Fastighetsägarna Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige