Image

Hon är vår populäraste skrivbordsgranne

SVERIGE Få saker på kontoret påverkar vår arbetsdag så mycket som vilka kollegor vi sitter närmast. När kontorsanställda i Sverige får välja skrivbordsgranne bland en rad politiker, kändisar och företagsledare, så är det styrelseproffset Cristina Stenbeck som tar hem första platsen. På andra plats kommer Mark Levengood och trea är Mikael Persbrandt. Det visar Vasakronans undersökning Kontorsbarometern.
Publicerad den 13 Januari 2010

16 procent av kvinnorna vill ha Mark Levengood som bordsgranne jämfört med sex procent av männen. Cristina Stenbeck vinner bland männen med 14 procent medan tio procent av kvinnorna har henne som förstahandsval.

Åtta procent väljer statsminister Fredrik Reinfeldt som sin drömskrivbordsgranne medan Mona Sahlin väljs av tre procent. Reinfeldt väljs främst av män. Tio procent av männen väljer Reinfeldt jämfört med sex procent av kvinnorna. Kronprinsessan Victoria (fyra procent) är mer populär som bordsgranne än blivande maken Daniel Westling (en procent).

– Vem man sitter bredvid är en av de frågor som engagerar och påverkar medarbetare mest i det dagliga arbetet, säger Cecilia Söderström, HR-chef på Vasakronan. Vill man ha en rolig, inspirerande, kunnig, tyst eller pratig person i sin närhet? Vi har tagit reda på vilka typer av karaktärer man vill ha som skrivbordsgranne, och personifierat dem med kändisar. Och visst är det lite extra roligt att det är en ung, framgångsrik kvinna som hamnar på topp.

De kontorsanställda fick frågan: "Vem skulle du helst ha som skrivbordsgranne/dela kontorsrum med?" De kunde välja bland följande kända profiler:

1. Cristina Stenbeck 12 %
2. Mark Levengood 10 %
3. Mikael Persbrandt 10 %
4. Fredrik Reinfeldt 8 %
5. Jennifer Aniston 8 %
6. Jonas Gardell 6 %
7. Annika Falkengren 6 %
8. Caroline af Ugglas 6 %
9. Angelina Jolie 6 %
10. Malena Ernman 4 %
11. Kronprinsessan Victoria 4 %
12. Lars Lagerbäck 4 %
13. Zlatan Ibrahimovic 4 %
14. Brad Pitt 4 %
15. Måns Zelmerlöv 3 %
16. Mona Sahlin 3 %
17. Drottning Silvia 1 %
18. Daniel Westling 1 %


Männens topp 5:

1. Cristina Stenbeck 13 % (kvinnor, 10 %)
2. Jennifer Aniston 12 % (kvinnor, 3 %)
3. Fredrik Reinfeldt 10 % (kvinnor, 6 %)
4. Angelina Jolie 9 % (kvinnor, 2 %)
5. Mikael Persbrandt 9 % (kvinnor, 10 %)


Kvinnornas topp 5:

1. Mark Levengood 16 % (män, 6 %)
2. Cristina Stenbeck 10 % (män, 13 %)
3. Mikael Persbrandt 10 % (män, 9 %)
4. Jonas Gardell 9 % (män, 4 %)
5. Annika Falkengren 7 % (män, 6 %)


Fakta Kontorsbarometern
Kontorsbarometern är en oberoende, internetbaserad kanal som speglar kontorsanställdas åsikter i frågor som rör kontor och arbetsmiljö. Resultatet ger en tydlig indikation om kopplingen mellan lokalens arbetsmiljö och hur medarbetarna mår och trivs och hur effektivt de jobbar. Kontorsbarometern har genomförts tre gånger tidigare på uppdrag av Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige