Image

Holländsk fond planerar miljardsatsning i Sverige

Bolag Affären mellan NAI Svefa och holländska Charter Real Estate som Fastighetssverige berättade om i går är inledningen på en storsatsning från holländarnas sida.
Publicerad den 10 Mars 2011
Paul Dekker. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Paul Dekker. Foto: Eddie Ekberg.

Bostadsprojekten på Tjörn och på Telefonplan är de första som genomförs genom Charters nystartade Swedish Residential Development Fund.

- Vårt mål är att få in 100 miljoner euro, vilket innebär att vi ska kunna investera för ungefär 300 miljoner euro (motsvarande cirka 2,65 miljarder kronor), berättade Charter Real Estates Paul Dekker för Fastighetssverige på Mipim i går.

- Vårt minimum var 25 miljoner euro. Det har vi nått och därför har vi kunnat gå in i de första projekten.

Majoriteten av investerarna är holländska.

- Det holländska skattesystemet gör det fördelaktigt att investera i fastigheter i Sverige med den här typen av struktur, säger Paul Dekker.

Swedish Residential Development Fund fokuserar på bostadsutveckling i Storgöteborg och Storstockholm. Samarbetet med NAI Svefas fastighetsutvecklingsgren innebär att NAI Svefa står för managementorganisationen, från idé och koncept via planprocess till marknadsföring och eftermarknad.

- Vi är ofta i Sverige, men vi är inte svenskar. Därför tar vi hjälp av NAI Svefa, och vi har hittat ett bra upplägg. Och det här är bara början, säger Paul Dekker.- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige