Image

Hifab gör enorm rättsförlust - aktien kollapsar

Juridik Svea hovrätt har ålagt Hifab att betala 68 miljoner kronor för en händelse från 2003. För Hifab är domslutet mycket oväntat. Hifabs börsvärde har halverats sedan i går eftermiddag.
Publicerad den 29 Oktober 2015

Domen avser ett krav rörande ett tidigare dotterbolag – Rimp AB – och händelser innan bolaget kom in i Hifabkoncernen. Det finns ingen avsättning i Hifabs räkenskaper för denna risk, som enbart varit omnämnd som en eventualförbindelse.

Svea hovrätt har ändrat tingsrättens dom och ålagt Hifab att betala cirka 31 miljoner kronor jämte ränta från 2003 och rättegångskostnader, sammanlagt cirka 68 miljoner kronor.

För Hifab kommer domslutet med ett mycket oväntat utfall. Det är möjligt att det kan överklagas till Högsta Domstolen, men först ska domslutet och rättsläget analyseras.

Utfallet i målet påverkar inte Hifabs verksamhet i övrigt.

Hifabaktien, noterad på First North, sjönk med en krona, motsvarande 19,42 procent, till 4,15 kronor på onsdagen. På torsdagsmorgonen fortsätter den att falla. Klockan 9,25 hade den fallit med ytterligare 37 procent, till 2,61 kronor.

Strax innan det här kom ut meddelade Hifab att vd Jeanette Saveros har sagt upp sig (se separat artikel).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige