Image

HFAB säljer till Willhem

Transaktioner Kommunala HFAB säljer två bostadshus på Andersbergsringen 253-271 i Halmstad till Willhem. Affären omfattar 60 lägenheter och köpeskillingen uppgår till 30,5 miljoner kronor. Willhem tillträder husen när fastighetsombildning har genomförts.
Publicerad den 7 Mars 2014

- Detta är en bra affär, både för hyresgästerna och HFAB. Det innebär att fler aktörer kan vara med och utveckla Andersberg och det stämmer med de intentioner som HFAB:s styrelse har gett bolagets ledning, säger Kjell Helgesson, styrelseordförande HFAB.

- Vi upplever att Willhem är en seriös och långsiktig aktör som vill vara med och utveckla Andersberg vidare. Jag vill poängtera att den här affären inte på något sätt påverkar våra ansträngningar att fortsätta utveckla Andersberg, säger Sven Alexandersson, vd på HFAB.

HFAB:s totala fastighetsbestånd på Andersberg omfattar 1 164 lägenheter med en bostadsyta på 80 285 kvadratmeter. Den aktuella försäljningen avser två hus med adress Andersbergsringen 253-271. De båda husen innehåller vardera 30 lägenheter, med en total bostadsyta på cirka 3 762 kvadratmeter.

- Vår ambition är att fortsätta växa i Halmstad för att på sikt kunna nå en volym som gör att vi kan etablera en egen organisation på plats, säger Mikael Granath, vd på Willhem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige