Image
HFAB har köpt en fastighet i västra förstaden i Halmstad.
HFAB har köpt en fastighet i västra förstaden i Halmstad. Bild: HFAB

HFAB köper fastighet i västra förstaden

Transaktioner Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, har köpt fastigheten Bulten 4 på väster i Halmstad. Planen är att på sikt omvandla fastigheten till bostäder.
Publicerad den 2 Juli 2024

HFAB har förvärvat fastigheten Bulten 4 i Halmstad. Säljare av fastigheten är Anders Berling AB. Fastigheten som ligger i västra förstaden, bakom Berlings glasmästeri utmed Slottsjordsvägen, består i dag bland annat av kontors- och butikslokaler. Planen är att på sikt, genom en detaljplaneprocess omvandla fastigheten till bostäder.
– Västra förstaden har genomgått en utveckling under de senaste åren. Med detta fastighetsförvärv bidrar vi som allmännyttigt bostadsbolag till Halmstads utveckling genom att skapa ytterligare hyresrätter i ett attraktivt område på väster, säger Bruno Petersson, styrelseordförande, HFAB.

Befintlig lokalarea är 5 445 kvadratmeter. Planen är att fastigheten kommer inrymma 180-200 bostäder.
– Detta ligger i linje med vår kommande utveckling och ger oss också möjlighet att på sikt ytterligare växla upp nyproduktionen av bostäder i Halmstad, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

I köpet har Riksbyggen vid en ny detaljplan en option på att förvärva 50 procent av byggrätterna. HFAB:s och Riksbyggens ambition är att komma igång med detaljplanearbetet så fort som möjligt för att möjliggöra för byggnation.
– Vi har ägt fastigheten under lång tid och när området kommer utvecklas med bostäder känns det bra att lämna över till HFAB. Jag tycker det är viktigt med en positiv utveckling av Halmstad och med fler lägenheter nära stadskärnan så bidrar denna förändring till det, säger Anders Berling, ägare Anders Berling AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige