Image

Hessius efterlyser större affärer

Bolag Tredje AP-Fondens vd Kerstin Hessius vill öka i fastigheter. - Problemet är att hitta en tillräckligt stor exponering, säger hon.
Publicerad den 14 November 2012
Kerstin Hessius. Bild: Peter Phillips Bild: Peter Phillips
Kerstin Hessius. Bild: Peter Phillips

AP 3 har på fyra år ökat sin fastighetsexponering från tre till åtta procent, främst genom Vasakronan och Hemsö.

Kerstin Hessius säger att hon vill öka exponeringen.

- En anledning till att vi inte har ökat mer är att det inte har kommit ut tillräckligt stora och intressanta affärer för oss på marknaden, säger hon till Dagens Industri.

- För oss är det viktigt med en kritisk massa, det är inte intressant att gå in i ett mindre fastighetsbolag eller att ha en mindre ägarandel.

Hessius säger också att uppgiften om att aktieägaravtalet i Hemsö (som AP 3 äger tillsammans med Kungsleden) går ut 2014 ”inte stämmer riktigt”.

- I övrigt vill jag inte ge några kommentarer med hänvisning till att Kungsleden är ett börsnoterat bolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY