Image

Henry Ståhl Fastigheter sålt

Transaktioner Heimstaden köper aktierna i Henry Ståhl Fastigheter som omfattar cirka 350 000 kvadratmeter bostäder och lokaler i Norrköping, Linköping och Örebro. Tillträde är planerat till årsskiftet 2014/15.
Publicerad den 10 November 2014
Peter Karlström. Bild: Henry Ståhl
Peter Karlström. Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall.

I den senaste årsredovisningen värderades beståndet till 3 530 miljoner kronor.

Säljare är Mikael Ståhl, som fortfarande, tillsammans med sina syskon kommer att äga bolaget Kretia, med fastigheter för en dryg miljard i Norrköping och Uppsala.

- Vi är mycket stolta och glada över att Heimstaden fått säljarens förtroende att förvärva detta välskötta och lokalt förankrade fastighetsbolag. Ett fastighetsbolag med en lång och stark historia som idag fortsätter att agera med en entreprenörs nyfikenhet. En kulturbärare, nyskapare och drivkraft på sina orter, säger Heimstadens vd Patrik Hall och fortsätter:

- Fastigheterna är centralt belägna på samtliga tre orter. Städer som idag har en stark tillväxt. Bolaget har även en kompetent, engagerad och lojal personal som ger hyresgästen den trygghet och trivsel som är så viktig i dagens samhälle. Vi vill fortsätta att vara en del av människors vardag, i hemmet, på jobbet och i skolan. Vi vill bli en del av Norrköping, Linköping och Örebros framtid och ser fram emot att inom en snar framtid kunna komplettera beståndet med fler bostadsfastigheter, säger Patrik Hall.

- Vi som idag arbetar och känner varmt för det familjära Ståhl är trygga att under Heimstadens ägande fortsätta förvaltningen av våra fastigheter och utvecklingen av de orter vi är verksamma på. Vi kommer även att fortsätta med förvaltningsuppdraget för det fastighetsbestånd som inte ingår i denna affär och ägs av familjen Ståhl. Dessa fastigheter finns i Norrköping och Uppsala. Det är också med spänning vi ser fram emot att få arbeta med fler förvärv och möjlig nyproduktion, säger Peter Karlström, vd på Henry Ståhl Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige