Image

Hemsö öppnar kontor i Berlin

Bolag Hemsö utökar sitt bestånd av fastigheter i Tyskland. Nyligen köptes ett äldreboende i Berlin. Samtidigt med expansionen öppnar Hemsö ett kontor på Kürfurstendam i Berlin.
Publicerad den 15 Februari 2013
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

- Hemsö har varit på den tyska marknaden sedan 2011 och har nu köpt ytterligare en fastighet. Vi ser den tyska marknaden som en tillväxtmarknad för oss och har ambitionen att fortsätta växa i Tyskland, säger Per Berggren, vd i Hemsö.

- Ett bevis på att vi kommit till Tyskland för att växa är vi sedan i januari månad har öppnat ett kontor i Berlin, fortsätter Per Berggren.

Hemsö har totalt 18 fastigheter i Tyskland till ett värde av 1,3 miljarder kronor och uteslutande fastigheter som inrymmer äldreboende.

- Den demografiska situationen i Tyskland påminner mycket om den i Sverige – med en åldrande befolkning som efterfrågar platser på äldreboenden. Vi ser en ökad efterfrågan på detta boende och vi är experter på att förvalta de fastigheter i vilka äldreboende bedrivs, säger Per Berggren.

Hemö har totalt 351 fastigheter och finns representerade i 90 av Sveriges kommuner. Fastighetsbeståndet är värderat till 23 miljarder kronor och hyresintäkterna uppgår till 1,6 miljarder kronor per år.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige