Image

Hemsö och Sveanor köper mark i Hagastaden

Transaktioner Hemsös och Sveanors gemensamt ägda projektutvecklingsbolag köper mark i Hagastaden vid gränsen mellan Stockholm och Solna. Köpeskillingen uppgår till 202 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Oktober 2015

Marken ligger i det blivande kvarteret Princeton. Med markköpet följer ett exploateringsavtal och syftet med köpet är att möjliggöra byggnation av en samhällsfastighet i anslutning till Nya Karolinska sjukhuset.

Uppförande av byggnaden kommer att ske i ett av Hemsö och Sveanor gemensamt ägt projektutvecklingsbolag. Därefter kommer Hemsö långsiktigt att äga och förvalta fastigheterna. Det gemensamt ägda bolaget konsolideras in i Hemsö till 100 procent.

Säljare är Stockholms stad och köpet är villkorat av fullmäktigebeslut.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige