Image

Hemsö köper i Tyskland

Transaktioner Hemsö har förvärvat en folkhögskola i Dortmund till ett värde om 100 miljoner kronor. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 5 500 kvadratmeter och hyresgäst är Dortmund stad.
Publicerad den 29 September 2017

Fastigheten används för vuxenutbildning och ligger centralt i Dortmund, nära till service och kollektivtrafik. Lokalerna är moderna och utnyttjas för undervisning både dagtid och kvällstid.

Utbildning är ett prioriterat segment för Hemsö-koncernen. Med folkhögskolan i Dortmund får den tyska portföljen, som tidigare uteslutande omfattat äldreboenden och seniorlägenheter, sitt andra tillskott med inriktning mot utbildning och forskning.

– Vi planerar att växa i Tyskland, både inom vård och utbildning och öka andelen offentliga hyresgäster. När det gäller utbildningssegmentet har vi förmånen att kunna dra nytta av vår erfarenhet och kunskap från den svenska och finska marknaden, där vi äger runt 100 utbildningsfastigheter, säger Jens Nagel, Hemsös Tysklandschef.

Hemsö äger och har tecknat avtal avseende fastigheter och projekt för cirka 575 miljoner euro i Tyskland.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige