Image

Hemsö köper för 71 miljoner kronor

Transaktioner Hemsö köper en skolbyggnad i Krokslätt strax söder om centrala Göteborg, för 71 miljoner kronor.
Publicerad den 14 November 2011
Hemsö köper en skolbyggnad i Krokslätt strax söder om centrala Göteborg, för 71 miljoner kronor. Bild: Kungsleden. Bild: Hemsö
Hemsö köper en skolbyggnad i Krokslätt strax söder om centrala Göteborg, för 71 miljoner kronor. Bild: Kungsleden.

Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 6 800 kvadratmeter där största delen hyrs ut till Internationella engelska skolan på ett nioårigt avtal. Övriga ytor utgörs av kontor och mindre restaurang. Totalt uppgår hyresvärdet till cirka sju miljoner kronor.

Säljare är Vättersnäs Förvaltning, som hade DTZ som rådgivare.

Tillträde är planerat till den 1 december 2011.

Hemsö ägs av Kungsleden och AP 3.

- Fastigheten köps till en bra avkastning och med Internationella engelska skolan som en stabil och långsiktig hyresgäst,”, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige