Image

Hemsö köper fastighetsportfölj i Luleå

Transaktioner Hemsö har köpt fem fastigheter samt erhållit en markanvisning i Luleå. Totalt investeringsbelopp uppgår till cirka 370 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Januari 2017

I augusti 2016 tecknades en avsiktsförklaring med Luleå kommun om förvärv av ett antal samhällsfastigheter. Diskussionerna har resulterat i att Hemsö köper fyra befintliga äldreboenden och en hälsocentral av kommunen. Fastigheterna omfattar en total uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter och förvärvssumman uppgår till cirka 100 miljoner kronor. Hemsö erhåller samtidigt en markanvisning avseende ett äldreboende. Nybyggnadsprojektet omfattar runt 10 000 kvadratmeter och investeringsvolymen uppgår till cirka 270 miljoner kronor.

– Vi är glada över att ha inlett Hemsös etablering i Luleå. Luleå befinner sig i en intressant tillväxtfas och vi vill gärna bidra till kommunens fortsatta utveckling och dela med oss av vår erfarenhet av att förvalta och uppföra samhällsfastigheter. Portföljer som denna, med både befintliga fastigheter och nybyggnation, är en växande del av vår verksamhet och passar väl in i strategin att vara en långsiktig partner till kommuner med expansionsbehov, säger Jonas Jalkander, Hemsös regionchef Nord.

Luleå kommun är huvudsaklig hyresgäst i lokalerna och kommer att teckna 20-åriga hyresavtal både för de befintliga fastigheterna och nybyggnationen.

Affären är villkorad av beslut i Luleå kommunfullmäktige. Tillträde av fastighetsportföljen sker preliminärt i april 2017 och byggstart för nybyggnationen beräknas ske under 2018 med färdigställande under 2020. Newsec och Real Advokatbyrå har varit rådgivare i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige