Image

Hemsö köper äldreboende i Västerås

Transaktioner Fastighetsbolaget Hemsö förvärvar fastigheten Lövhagen 29, ett äldreboende, i Västerås till ett underliggande fastighetsvärde om 130 miljoner kronor exklusive transaktionskostnader.
Publicerad den 2 December 2011
Lövhagen. Bild: Hemsö. Bild: Hemsö
Lövhagen. Bild: Hemsö.

Säljare är Peab, Bostads AB Mimer, Västerås kommun och Riksbyggen.
- Det här är en fastighet som ligger väl i linje med vår övriga portfölj, säger Hemsös vd Per Berggren.

Fastigheten rymmer ett äldreboende och ett lokalt centrum med bibliotek, förskola, idrottshall och tandläkare. Äldreboendet hyrs av Västerås stad som även är operatör. Hyresavtalet med Västerås stad har en kvarvarande hyrestid på 15 år. Total uthyrningsbar yta är 9 000 kvadratmeter och totalt hyresvärde uppgår till cirka tolv miljoner kronor.
- Västerås är en prioriterad kommun för oss. Vi rankar staden högt i Hemsöindex, ett internt rankingsystem där alla Sveriges kommuner bedöms utifrån demografiska- och ekonomiska tillväxtparametrar, säger Gustav Björkman, Hemsös chef för strategi och transaktion.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige