Image

Hemsö köper äldreboende i Västerås

Transaktioner Fastighetsbolaget Hemsö förvärvar fastigheten Lövhagen 29, ett äldreboende, i Västerås till ett underliggande fastighetsvärde om 130 miljoner kronor exklusive transaktionskostnader.
Publicerad den 2 December 2011
Lövhagen. Bild: Hemsö. Bild: Hemsö
Lövhagen. Bild: Hemsö.

Säljare är Peab, Bostads AB Mimer, Västerås kommun och Riksbyggen.
- Det här är en fastighet som ligger väl i linje med vår övriga portfölj, säger Hemsös vd Per Berggren.

Fastigheten rymmer ett äldreboende och ett lokalt centrum med bibliotek, förskola, idrottshall och tandläkare. Äldreboendet hyrs av Västerås stad som även är operatör. Hyresavtalet med Västerås stad har en kvarvarande hyrestid på 15 år. Total uthyrningsbar yta är 9 000 kvadratmeter och totalt hyresvärde uppgår till cirka tolv miljoner kronor.
- Västerås är en prioriterad kommun för oss. Vi rankar staden högt i Hemsöindex, ett internt rankingsystem där alla Sveriges kommuner bedöms utifrån demografiska- och ekonomiska tillväxtparametrar, säger Gustav Björkman, Hemsös chef för strategi och transaktion.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige