Image

Hemsö förvärvar två äldreboenden i Åbo

Transaktioner Hemsö förvärvar två äldreboenden som är under uppförande i Åbo-regionen i Finland. Tolvåriga hyresavtal har tecknats med vårdbolaget Esperi Care för båda äldreboendena. Investeringen uppgår till 125 miljoner kronor.
Publicerad den 19 April 2018

De två äldreboendena är belägna på två olika orter i den växande Åbo-regionen i Finland. Det ena äldreboendet ligger i Åbo och har 60 boendeplatser och det andra boendet, som ligger i grannkommunen S:t Karins, har 30 boendeplatser. Säljare är utvecklings- och byggbolaget Hartela.

– Vi har sedan tidigare inlett ett framgångsrikt samarbete med Hartela som nu resulterat i dessa två förvärv. Det är mycket positivt att vi ökar vår närvaro i tillväxtregioner i och kring Åbo samt att vi utökar den finska portföljen med två moderna äldreboenden, säger Jarkko Leinonen, Hemsös Finlandschef.

Äldreboendet i S:t Karins beräknas stå färdigt i november 2018 och boendet i Åbo i april 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige