Image

Hemsö emitterar obligationslån

Bolag Hemsö emitterar ett treårigt obligationslån om 750 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Maj 2012

Lånet löper med rörlig ränta och har slutligt förfall 2015. Obligationerna har en kupongränta motsvarande Stibors tremånadersränta plus 2,25 procent. Hemsö kommer att ansöka om notering av obligationerna på Nasdaq OMX Stockholm.

Hemsö ägs av AP 3 och Kungsleden.

- Det är positivt att efterfrågan har varit mycket god i emissionen. Obligationslånet som sker till fördelaktiga villkor stärker Hemsös kapitalbas och kompletterar nuvarande bankfinansiering, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige