Image
Henrik Melder ansluter till Hemfosa, med Caroline Arehult som vd.
Henrik Melder ansluter till Hemfosa, med Caroline Arehult som vd. Bild: Hemfosa

Hemfosa värvar Norgechef från Entra

Karriär Henrik Melder rekryteras som ansvarig för Hemfosas norska verksamhet. Han tillträder efter sommaren.
Publicerad den 18 Juni 2019

Henrik Melder kommer närmast från rollen som uthyrningschef i Entra ASA, där han varit verksam i fem år. Tidigare har Henrik bland annat varit vd för Bermingrud Prosjektutvikling AS, fastighetsdirektör i Aberdeen Property Investors ASA och fastighets- och marknadschef i Skanska Eiendomsutvikling AS.
Henrik Melder är 51 år och har juristexamen från Universitetet i Oslo.

– Vi är mycket glada att vi lyckats genomföra en strategiskt viktig rekrytering av Henrik Melder som ansvarig för vår norska verksamhet, Hemfosas näst största marknad. Henrik har en bakgrund och kompetens som passar mycket väl in i Hemfosa och för uppdraget att vidareutveckla verksamheten i Norge. Hemfosa har idag en väletablerad ställning på den norska marknaden som en av de största aktörerna inom samhällsfastigheter. Vi förvaltar fastigheter till värde om drygt nio miljarder i Norge och ser intressanta tillväxtmöjligheter, både genom förvärv och projekt, säger Caroline Arehult, vd för Hemfosa.

Henrik Melder efterträder Simon Venemyr Ottersland som har varit ansvarig för den norska verksamheten sedan 2015 genom ett konsultavtal. Simon lämnar sin roll i samband med att avtalet löper ut.

– Simon har haft en nyckelroll i arbetet med att bygga upp Hemfosas fastighetsbestånd och position i Norge sedan inträdet 2015. Jag vill tacka honom för det framgångsrika arbete han drivit med stor kraft och energi under dessa år, säger Caroline Arehult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige