Image

Hemfosa och Sagax överlåter fastigheter till Söderport

Transaktioner Hemfosa och Sagax har avtalat om att överlåta tre fastigheter vardera till bolagens joint venture Söderport Fastigheter. Fastigheterna överlåts för 399 miljoner kronor.
Publicerad den 22 November 2016

Transaktionen har en marginell påverkan på Hemfosas och Sagax förvaltningsresultat och finansiella ställning men skapar förutsättningar för en effektivare förvaltning av fastigheterna. Samtliga fastigheter är belägna i Stockholm varav flertalet ligger i direkt anslutning till Söderports befintliga bestånd.

Fastigheterna överlåts till Söderport för 399 miljoner kronor vilket motsvarar externt bedömt marknadsvärde per 30 september. Av köpeskillingen avser 206 miljoner kronor Hemfosas fastigheter och 193 miljoner kronor avser fastigheter från Sagax. De sex fastigheterna omfattar en sammanlagd uthyrningsbar area om 38 400 kvadratmeter och är belägna i Farsta, Västberga, Åkersberga och Årsta.

Överlåtelserna sker i bolagsform och tillträde kommer att ske den 1 december.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY