Image

Hemfosa miljardköper

Transaktioner Hemfosa köper, tillsammans med Crown Nordic Management, ett fastighetsbestånd om 28 kommersiella fastigheter från Provinsfastigheter – före detta Allokton – till ett underliggande fastighetsvärde om 1 285 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2013
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

De 28 fastigheterna är huvudsakligen belägna centralt i tillväxtorter i södra och mellersta Sverige, med 36 procent av fastighetsvärdet i Stockholmsregionen. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 142 182 kvadratmeter och hyresvärdet uppgår till cirka 155 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar såväl samhällsverksamheter som kontor och logistiklokaler.

Förvärvet från Provinsfastigheter genomförs tillsammans med Crown Nordic Management i ett joint venture-bolag där parterna äger 50 procent var.

- Det här är en affär som passar Hemfosa mycket bra. Den omfattar fastigheter i tillväxtkommuner med en viss del samhällsfastigheter och vi ser goda möjligheter att förädla fastigheterna och att öka uthyrningsgraden. Eftersom det är ett förvaltningsintensivt bestånd är vi glada att kunna genomföra affären tillsammans med Crown Nordic Management som har en gedigen erfarenhet av förvaltning och projektutveckling, kommenterar Jens Engwall, vd för Hemfosa Fastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY