Image

Hemfosa köper i Karlstad

Transaktioner Karlstad kommun säljer tomträtten till fastigheten Blyet 2 i Karlstad. Köpare är Hemfosa. Köpeskillingen uppgår till 73,5 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Juli 2015
Gruvlyckeskolan. Bild: NAI Svefa
Gruvlyckeskolan.

Säljare är Karlstads kommun. Hyresgästen är Internationella Engelska skolan som har tecknat ett 20-årigt hyresavtal. Tillträdet ägde rum 1 juli 2015.

– Förvärvet av Internationella Engelska skolans lokaler i Karlstad är i linje med Hemfosas strategi att växa inom segmentet samhällsfastigheter. Vi ser fram emot att utveckla fastigheten ytterligare tillsammans med hyresgästen, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa Fastigheter.

Fastigheten är belägen i området Gruvlyckan strax väster om centrala Karlstad som är ett välbevarat område med framför allt bostäder från början av 1960-talet.

Gruvlyckeskolan omfattar cirka 6 800 kvadratmeter utbildningslokaler och är idag fullt uthyrd.

NAI Svefa har varit säljarens rådgivare under försäljningsprocessen.

Köpeskillingen uppgår till 73,5 miljoner kronor.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige