Image

Hemfosa köper i Eskilstuna

Transaktioner Hemfosa köper två logistikfastigheter i Eskilstuna i en sale and leaseback-affär. Säljare är danska Skanlog och köpeskillingen är 300 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Januari 2011
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg.

Fastigheterna är på 65 000 kvadratmeter varifrån Skanlog – som kvarstår som hyresgäster på längre avtal – hanterar hushållsprodukter och konsumtionsvaror för Sverige, Finland och Baltikum.

- Det här är ingen obeståndsaffär utan en fortsättning i vår satsning på logistik av hög kvalitet, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Säljaren genomför affären i ett led att fokusera på kärnverksamheter och att självfinansiera tillväxten i hela Norden.

Colliers har varit säljarens rådgivare genom ett samarbete mellan Colliers Sverige och Colliers Danmark.

Torben Nielsen, direktör för Colliers Transaktion Norden säger:

- Detta är ett av flera lyckade projekt där vi genom våra respektive kompetenser i Danmark och Sverige gemensamt knyter ihop säljare och köpare över gränserna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Hemfosa är ett svenskt börsnoterat fastighetsbolag inriktat på samhällsfastigheter i Norden med stat och kommun som största hyresgäster. Som specialister på att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter är vi en naturlig partner till stat, kommuner och landsting, företag samt organisationer med verksamhet inom samhällsservice.

Fastigheter för vård och omsorg, rättsväsende, utbildning och andra viktiga aktörer för samhället är Hemfosas expertområde. Idag är vi en av Sveriges största privata ägare av samhällsfastigheter.

I våra lokaler arbetar de som utb...

Läs mer om Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här är marknadsläget för bostadsbyggande

Bolag Peab har fått uppdraget att bygga 288 hyreslägenheter i projektet Hökälla Säteri i Lillhagen på Hisingen i Göteborg. Beställare är Tornet Bostadsproduktion och kontraktssumman uppgår till 402 miljoner kronor. Liselott Bergkvist, regionchef på Peab i Göteborg, beskriver de stora skillnader som nu finns mellan olika delar av marknaden, vilka delar som går bra och vilka som går sämre.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY