Image

Hemfosa köper i Eskilstuna

Transaktioner Hemfosa köper två logistikfastigheter i Eskilstuna i en sale and leaseback-affär. Säljare är danska Skanlog och köpeskillingen är 300 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Januari 2011
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg.

Fastigheterna är på 65 000 kvadratmeter varifrån Skanlog – som kvarstår som hyresgäster på längre avtal – hanterar hushållsprodukter och konsumtionsvaror för Sverige, Finland och Baltikum.

- Det här är ingen obeståndsaffär utan en fortsättning i vår satsning på logistik av hög kvalitet, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Säljaren genomför affären i ett led att fokusera på kärnverksamheter och att självfinansiera tillväxten i hela Norden.

Colliers har varit säljarens rådgivare genom ett samarbete mellan Colliers Sverige och Colliers Danmark.

Torben Nielsen, direktör för Colliers Transaktion Norden säger:

- Detta är ett av flera lyckade projekt där vi genom våra respektive kompetenser i Danmark och Sverige gemensamt knyter ihop säljare och köpare över gränserna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY