Image
Caroline Arehult, vd på Hemfosa.
Caroline Arehult, vd på Hemfosa. Bild: Hemfosa

Hemfosa investerar drygt 110 miljoner i fastighet i Göteborg

Bolag Hemfosa investerar drygt 110 miljoner kronor i renovering och hyresgästanpassning av en befintlig vakant fastighet i centrala Göteborg. Fastigheten hyrs ut till SOS Alarm på ett 20-årigt avtal. Projektet är i linje med Hemfosas strategi att utveckla potentialen i befintligt fastighetsbestånd.
Publicerad den 5 November 2019

Hemfosa har tecknat ett hyresavtal med SOS Alarm avseende cirka 3 300 kvadratmeter i en vakant fastighet i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Avtalet innefattar renovering och hyresgästanpassning med beräknat färdigställande under andra halvåret av 2020. Hyresavtalet löper från tidpunkten för inflyttning och den totala investeringskostnaden beräknas uppgå till drygt 110 miljoner kronor.

Hemfosa äger en intilliggande fastighet med cirka 22 000 kvadratmeter bestående av främst offentliga kontor. Fastigheten har idag en uthyrningsgrad om cirka 95 procent.

Göteborgs Stads vision för Gamlestaden är att utveckla stadsdelen till ett centrum och en sammanbindande länk mellan de nordöstra och centrala stadsdelarna. Hemfosa ser investeringen av fastigheten som ett led i den utvecklingen.

– Hemfosa ska växa med både förvärv och projektutveckling och vi arbetar för närvarande med planering av flera spännande projekt i olika faser. Projektet i Gamlestaden är ett exempel på vår strategi att utveckla den stora potentialen i vår portfölj, dessutom i en expansiv stadsdel i Göteborg, kommenterar Annika Ekström, fastighetschef på Hemfosa.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige