Image

Hemfosa genomför nyemission

Bolag Hemfosa planerar att genomföra en nyemission av stamaktier om cirka 1,8 miljarder kronor.
Publicerad den 15 Mars 2016
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Emissionen ska beslutas på årsstämman den 19 april.

Nyemissionen genomförs i syfte att möjliggöra fortsatt lönsam tillväxt främst inom Hemfosas prioriterade område samhällsfastigheter på bolagets tre marknader Sverige, Norge och Finland.

Nyemissionen omfattas av teckningsåtaganden och avsiktsförklaringar motsvarande 36,9 procent av nyemissionen.

Förutsatt att nyemissionen godkänns av årsstämman den 19 april 2016, kommer teckningsperioden att löpa från den 26 april till och med den 10 maj 2016.

– Hemfosas tydliga ambition är att fortsätta växa främst inom området samhällsfastigheter där vi etablerat en position som erkänd och kraftfull aktör. Vi ser fortsatt många intressanta affärsmöjligheter på våra tre geografiska marknader och vill skapa ett ökat förvärvsutrymme. Mot bakgrund av det genomför vi nu en nyemission av stamaktier med företrädesrätt för våra befintliga stamaktieägare, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige