Image
Caroline Arehult.
Caroline Arehult. Bild: Hemfosa

Hemfosa emitterar grönt – 800 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Hemfosa har emitterat ett seniort icke-säkerställt grönt obligationslån om totalt 800 miljoner kronor inom ett rambelopp om 1 000 miljoner kronor. Obligationslånet har en löptid om tre år och löper med rörlig ränta om Stibor tre månader + 210 räntepunkter med slutligt förfall den 3 oktober 2022.
Publicerad den 27 September 2019

Emissionslikviden från emissionen kommer att användas i enlighet med Hemfosas gröna ramverk, vilket innebär finansiering eller refinansiering av så kallade gröna fastigheter samt investeringar i energieffektivitet. Gröna fastigheter inkluderar bland annat byggnader med certifieringar såsom Miljöbyggnad Silver, Green Building och Passivhus, samt byggnader med energiförbrukning som är 25 procent lägre än vad som krävs enligt de nationella byggreglerna. Hemfosa kommer att ansöka om notering av det nya obligationslånet på Nasdaq Stockholms Sustainable Bond List.

– Vi har hållit ett högt förvärvstempo under året och ser goda möjligheter för Hemfosa att växa både med förvärv och projekt framåt. Med ytterligare en grön obligation får vi stärkt finansiell kapacitet och flexibilitet med en finansieringsform som passar Hemfosas långsiktighet och fokus på samhällsfastigheter mycket väl, kommenterar Caroline Arehult, vd för Hemfosa.

Skandinaviska Enskilda Banken AB har varit sole bookrunner i samband med emissionen. Cederquist har varit legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige