Image

Helsingborgshem: Möjliggör storsatsning på hyresrätten

Transaktioner Helsingborgshem ska använda kapitalet från försäljningen till att bygga nytt och rusta upp sitt bestånd.
Publicerad den 28 Juni 2013

Helsingborgshem har som mål att bygga 1 200 nya hyresbostäder samtidigt som 1 600 av de befintliga lägenheterna ska renoveras.

– Helsingborg expanderar och vi vill göra framtidens Helsingborg till en ännu bättre stad att leva och bo i. Försäljningen av de aktuella fastigheterna ger oss en del av det kapital som vi behöver för att kunna satsa framåt. Genom den här affären kan vi vara med och bygga rekordmånga spännande hyresbostäder samtidigt som vi satsar på att öka underhållet och rusta upp de bostäder vi redan har, säger Jonas Hansson, vd Helsingborgshem.

Även efter försäljningen är Helsingborgshem väl representerat med bostäder i de aktuella områdena och företaget ser fram emot att fortsätta utveckla stadsdelarna tillsammans med Rikshem.

– Vi vill utveckla attraktiva stadsdelar och då är variation en nyckelfaktor. Stadsdelar där det finns en blandning av bostadstyper, upplåtelseformer, stilar och utomhusmiljöer blir levande och välkomnande bostadsmiljöer. Vi välkomnar därför Rikshem som ytterligare en aktör som är beredd att utmana oss i rollen som den bästa hyresvärden i Helsingborg, säger Jonas Hansson.

Hyresgästföreningen i Nordvästra Skåne ser positivt på de möjligheter som affären medför:

– Helsingborgshem behöver både bygga fler hyresrätter och rusta upp flera av de stora bostadsområdena. Då kan försäljning vara en lösning på finansieringen under förutsättning att köparen är en seriös hyresvärd, säger Tor Berger på Hyresgästföreningen i Norra Skåne.

Navet AB har agerat rådgivare till AB Helsingborgshem genom hela affären.

Navet fick i mitten av februari i år, efter en LOU-upphandling, uppdraget att biträda Helsingborgshem som exklusiv rådgivare avseende fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering de kommande åren. Uppdraget innefattar en helhetslösning som täcker hela AB Helsingborgshems framtida behov av avyttring av fastigheter.

- Processen fram till avtalsskrivande har varit intensiv och det är tydligt att intresset för bostäder på bra lägen i Helsingborg är mycket stort på marknaden. Intressenterna till de avyttrade bestånden har varit såväl nationella som lokala aktörer. Det uppnådda försäljningsvärdet kommer fortsatt att stimulera aktörer att investera i Helsingborgsmarknaden, säger Anders Hedenskog, partner på Navet AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY