Image

Hellström: För mycket fokus på bostäder

Göteborg Castellums vd Håkan Hellström menar att det fokuseras för mycket på bostadsbyggande och för lite på arbetsplatser när det gäller planprocesserna i Göteborg. - Jag känner ingen som har flyttat till Norge eller London för att de har så bra bostäder där, konstaterade han på Lokalmarknadsdagen i går.
Publicerad den 26 September 2012
Castellums vd Håkan Hellström, längst till höger i bild, sa under en paneldebatt på Lokalmarknadsdagen i går att han tycker att det är för mycket fokus på bostäder. Bild: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Castellums vd Håkan Hellström, längst till höger i bild, sa under en paneldebatt på Lokalmarknadsdagen i går att han tycker att det är för mycket fokus på bostäder. Bild: Niclas Liedberg.

Fastighetssverige arrangerade tillsammans med Lokalnytt och Business Region Göteborg Lokalmarknadsdagen i Göteborg i går.

Mycket fokus kom att läggas på stadens tröga planprocesser.

- På stadsbyggnadskontoret har man väl inte varit reptilsnabba precis, sa Hans Wallenstam, som berättade att det är mycket lättare att komma till skott i Stockholm eller Uppsala.

Castellums vd Håkan Hellström menar att Göteborg har gått miste om stora företagsetableringar för att processerna har varit för tröga.

- Vi har ett investeringsutrymme på runt två miljarder kronor per år. Vi kan bygga väldigt mycket nytt, men det finns för få möjligheter att göra detta i Göteborg, sa Hellström.

Han menar också att det fokuseras för mycket på bostäder.

- Självklart ska det byggas bostäder, men i första hand måste folk ha arbetsplatser att gå till. Jag känner ingen som har flyttat till Norge eller London för att de har så bra bostäder där. Man flyttar dit för att man får jobb, sedan ordnar det sig alltid med bostad.

Från stadens sida var Agneta Hammer, stadsbyggnadsdirektör, Björn Siesjö, stadsarkitekt och politikerna Johan Nyhus (S) och Martin Wannholt (M), representerade
.
De kände alla igen sig i situationen, och både från fastighetsägarhåll och från stadens sida menar man på att det framöver kommer att bli bättre.

- Vi har jobbat lite slätstruket i Göteborg, men det tänker vi sluta med nu, sa Björn Siesjö.

- Det har bytts ut en hel del folk på ledande positioner, vi har toppat laget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige