Image

Heimstaden köper 803 lägenheter av Gavlegårdarna

Transaktioner Heimstaden har ingått avtal med det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna i Gävle att förvärva 803 lägenheter fördelat på två bostadsområden; 237 lägenheter i Sätra och 566 lägenheter på Brynäs.
Publicerad den 25 Maj 2018

– Vi är stolta över att få förtroendet av Gävle kommun att förvärva 803 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna. Vi ska på bästa sätt bära förtroendet genom att se till att hyresgästerna känner sig trygga och nöjda med sitt boende. Det säkerställer vi med vår lokala förvaltning. Vi ser fram emot att ha ett gott samarbete med Gävle kommun och Gavlegårdarna, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden, och fortsätter:

– Gävle är en tillväxtort som vi har jobbat länge på att få växa i. Med detta välförvaltade bestånd stärker vi vår position ytterligare i Gävle och kommer som samhällsaktör att aktivt fortsätta att bidra till utvecklingen i staden.

Beståndet består av cirka 55 400 kvadratmeter uthyrbar yta och efter förvärvet förvaltar Heimstaden cirka 104 000 kvadratmeter i Gävle fördelat på nästan 1 500 lägenheter.

Heimstaden tar formellt över fastigheterna den 29 juni 2018.

Svefa har varit rådgivare åt säljaren i denna transaktion.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige