Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Lasse Åkerström

Heimstaden Bostad går in på den finska marknaden

Bolag Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, etablerar sig i Finland genom ett förvärv om 242 befintliga hyresrätter i Helsingfors.
Publicerad den 21 Juli 2021

Finland är en blomstrande marknad med en positiv ekonomisk utveckling. Helsingfors fungerar som landets politiska och finansiella centrum där storstadsområdet, bestående av Helsingfors och kringliggande kommuner, är Finlands mest folkrika och en stark tillväxtregion med gynnsam demografi.

– Förutsättningarna på den finska bostadsmarknaden är attraktiva, särskilt i huvudstadsregionen i och omkring Helsingfors, där varierande hushållsformationer och stark ekonomisk tillväxt stödjer en långsiktig efterfrågan på bostäder. Det fina läget bostäderna har i kombination med överkomliga prisnivåer, lägger grunden för en attraktiv riskjusterad avkastning, säger Christian Fladeland, investeringschef på Heimstaden.

Portföljen består av två befintliga fastigheter med 242 hyresrätter och 639 kvm kommersiell yta. De har en total uthyrningsbar yta på 7 973 kvm med en uppskattad årlig bruttohyresintäkt (GRI) om SEK 18 miljoner.

Fastigheterna är belägna i närheten av tunnelbanestationen i Herttoniemi-distriktet, endast 10 minuter från stadskärnan med tunnelbana och med goda förbindelser till stadens universitet. Området erbjuder ett bra serviceutbud kombinerat med fina urbana utemiljöer och närhet till havet.

– Vi är glada över att etablera oss i Finland, det är ett naturligt steg i vår expansion givet att vi redan verkar i resterande nordiska länder. När vi blivit tillräckligt stora kommer vi att etablera en egen förvaltning i Helsingfors och vi ser fram emot att tillhandahålla den finska marknaden med långsiktigt hållbara och omtänksamma boenden, säger Patrik Hall, VD på Heimstaden.

Fakta och nyckeltal:

Pris: SEK 215 miljoner
242 hyresrätter
639 kvm kommersiell yta
31 parkeringsplatser
Total uthyrningsbar yta: 7 973 kvm
Uppskattad årlig bruttohyresintäkt: SEK 18 miljoner

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser Trianon på Signatur Fastigheter framöver: "Vi har två val…"

Bolag För Fastighetssverige berättar Olof Andersson, vd på Trianon, om vägen till tronen i Signatur Fastigheter – och planerna framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY