Image
Det är i Slottsparken i Halmstad som Hemsö hoppas på att lägga till fem nya våningar.
Det är i Slottsparken i Halmstad som Hemsö hoppas på att lägga till fem nya våningar. Bild: Hemsö

Här vill Hemsö bygga ut i Halland

Bygg/Arkitektur Hemsö möjliggör utbyggnad av det befintliga äldreboendet Slottsparken i centrala Halmstad. Äldreboendet kommer att få fem nya våningsplan med totalt 50 platser, en fördubbling av nuvarande antal platser. Hyresgäst är Halmstads kommun.
Publicerad den 13 September 2024

Boendet är beläget i Slottsparken på söder i Halmstad, med gångavstånd till park, hav och centrum. Halmstads kommun bedriver verksamheten i boendet, som har inriktning mot vård- och omsorgsboende och demensboende.
– Behovet av nya äldreboendeplatser är stort i Halmstad. Vi är glada över att fler kommer att få möjlighet att bo på Slottsparken, som är ett populärt boende i ett bra läge. Byggnaden färdigställdes i slutet av 50-talet och är kulturhistoriskt intressant, vi ser fram emot att få utveckla den ytterligare, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Kommunen har godkänt Hemsös önskemål att ta fram en ny detaljplan för utbyggnad. Beslut om detaljplanen tas i slutet av 2026. Renoveringen av nuvarande lokaler beräknas vara färdig i början av 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Synnes: "Finns ett skäl till varför Akelius och Tollefsen är så rika"

Bolag I dagarna har har Stockholm Corporate Finance bjudit in till ett Fastighetsseminarium. Bland de stora antalet bolagen fanns SBB med, där vd Leiv Synnes delade både synen på bolagets position nu och vad han ser som det mest attraktiva segmentet. Han fick dessutom in en känga mot en av dagstidningarna. – Där har de inget att anmärka på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige