Image

Här är ägarna bakom SEB Trygg Liv-förvaltaren

Bolag Novi Real Estate AB är namnet på det nya förvaltningsbolaget som fick det stora SEB Trygg Liv-uppdraget. Bakom bolaget står Gullringsbo, Grandab och partners.
Publicerad den 12 Februari 2016
Mikael Hasselberg Bild: Grandab
Mikael Hasselberg Sture Kullman. Bild: Gullringsbo
Sture Kullman.

Novi vann nyligen förvaltningsuppdraget för SEB Trygg Livs svenska bestånd om 505 000 kvadratmeter med ett hyresvärde om cirka 1,3 miljarder kronor och ett fastighetsvärde om cirka 23,6 miljarder kronor.

Gullringsbo Egendomar är huvudägare i det nya bolaget. Gullringsbo äger bland annat Svenska Hus och byggkoncernen MVB och är Sveriges största icke börsnoterade eller institutionellt ägda bygg- och fastighetskoncern.

- Grandab är den andra ägaren och dessutom har aktier allokerats till framtida nyckelpersoner i bolaget, säger Novis vd Mikael Hasselberg till Fastighetssverige.

Ni tillträder SEB Trygg Liv-uppdraget 1 april, är organisationen klar?
- Den kommer att vara i stort sett klar den 1 april. Vi har redan rekryterat flera nyckelpersoner och andra medarbetare och rekrytering av resterande pågår. Det ser väldigt bra ut. Jag kan i nuläget inte gå in på vilka som får nyckelpositioner och blir partners i bolaget, vi kommer att presentera dem längre fram.

Du är vd för Novi och sedan tidigare partner i Grandab, hur ser Grandabs roll i bolaget ut?
- I Grandabs affärsidé ingår bland annat att utveckla bolag. Förutom aktivt styrelsearbete kommer Grandab att arbeta med management och utveckla bolaget och dess tjänster.

Varifrån kommer namnet Novi?
- När vi började diskutera namn hade vi några nyckelord vi arbetade efter; entreprenörskap, vilja, våga och utvecklas. Novi är latin för ny, och det passar oss. Vi vill vara nytänkande och nyskapande. Även loggan står för nytänkande – du hittar Novi-bokstäverna i den, och den symboliserar att vi inte går rakt fram i givna spår utan kan svänga och byta riktning när det behövs.

Novi Real Estate kommer att ha huvudkontor i Stockholm på Blasieholmsgatan 4A och
lokalkontor i Göteborg på Östra Hamngatan 37 (där Grandab och övriga Plazagruppen sitter).

Gullringsbos vd Sture Kullman blir styrelseordförande i det nya bolaget.
- Gullringsbo har valt att engagera sig i Novi Real Estate då vi uppfattar övriga delägare som entreprenöriella, något som passar bra in i vår företagskultur. Novi Real Estate har ambitionen att bredda ägandet och där nyckelpersoner, verksamma i företaget, kommer att erbjudas delägarskap. Något vi bedömer vara en viktig framgångsfaktor. Tillsammans har vi ambitionen att företaget skall bli ett av de ledande företagen i landet på externförvaltningsmarknaden, säger Sture Kullman.

- Novi Real Estate är en ny aktör som med Gullringsbo får stabila och finansiellt starka ägare som tillför kompetens och kunskap med ambitionen att utveckla bolaget till en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på förvaltningsmarknaden. Tillsammans med Grandabs och partners stora erfarenhet av att utveckla uppdrag, organisationer och bolag ger det en stark plattform att bygga vidare på, säger Mikael Hasselberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Parkeringsytor i innerstaden blir kulturparker

Bygg/Arkitektur Attraktiv mark i innerstaden används ofta som parkeringsplats. Men vad händer när bilarna försvinner? Arkitektfirmorna har börjat drömma om hur de vill att staden ska se ut och taket är högt. Fastighetssverige har tittat på ett kontors dröm om en sådan parkeringsyta och fått en pratstund med vd:n om framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige