Image
Hansainvest Real Assets säljer handelsfastighet i Borås.
Hansainvest Real Assets säljer handelsfastighet i Borås. Bild: Hansainvest Real Assets

Hansainvest Real Assets säljer handelsfastighet i Borås

Transaktioner Hansainvest Real Assets har på uppdrag av SVI-Fonds, en tysk fastighetsfond, sålt en externhandelsfastighet i Borås.
Publicerad den 13 Juni 2023

Fastigheten Evedal 1 är belägen i Knalleland i centrala Borås. Elgiganten, McDonalds och Sportshopen är ankarhyresgäster. Total uthyrbar area är 5 180 kvadratmeter.
– Vårt transaktionsteam har framgångsrikt avyttrat fastigheten, som är fondens enda tillgång i Sverige, till en lokal investerare. Vi kommer att fortsätta följa den svenska marknaden och letar efter investeringsmöjligheter för att återinträda på den svenska marknaden, säger Dr. Nikolai Mader, Head of Investment Management på Hansainvest Real Assets.

Catella agerade säljrådgivare till Hansainvest och Vinge var juridisk rådgivare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige